19 juni: Workshop kledingreparatie

19 juni 2022

Kom naar de workshop van Waag en leer je eigen kleding repareren! De workshop vindt plaats bij Kringloop De Lokatie (Distelweg).

Elk jaar kopen we kleding, dragen het kort en daarna belandt het op de vuilnisbelt. Deze lineaire gebruiksketen, met een begin en een eind voor materialen, legt een grote druk op het klimaat. In een circulaire keten bestaat geen afval en worden grondstoffen en materialen steeds opnieuw gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan recyclen, opwaarderen en hergebruiken.

Tijdens de textielworkshop van Waag krijg je een naaikitje en leer je verschillende steken waarmee je je eigen kleding kunt repareren. De workshop vindt plaats tijdens de Kofferbak Sale bij Kringloopbedrijf De Lokatie.

Datum: zondag 19 juni
Adres: Kringloopbedrijf De Lokatie
, Distelweg 85
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Prijs: Gratis

Deze workshop is onderdeel van Reflow, een project waarbij zes steden onderzoeken hoe afvalstromen nieuwe materiaalbronnen kunnen zijn. Zes steden doen mee: Amsterdam (NL), Parijs (FR), Berlijn (DE), Milaan (IT), Vejle (DK) en Cluj-Napoca (RO). Elke stad focust zich op een reststroom: textiel, hout en verpakking, huisvesting, voedsel, kunststoffen en elektriciteit. Amsterdam onderzoekt circulaire textielstromen en de uitdagingen die bij de transitie komen kijken.

Deze workshop is onderdeel van het randprogramma van de tentoonstelling Makers van Noord.