Hoera! Jij hebt een stukje Museum Amsterdam Noord gevonden

Relevante thema’s voor een inclusieve toekomst

Stadsdeel Noord groeit en Museum Amsterdam Noord en de verhalen van het stadsdeel groeien mee. Deze verhalen zijn erg belangrijk voor het museum en de toekomstige programmering. Voorbijgangers worden uitgenodigd om na te denken over hoe ons materiële en immateriële erfgoed wordt waargenomen, gewaardeerd, gehaat, geleefd, geobserveerd, genegeerd en geassocieerd. Kan de installatie een inspiratiebron worden voor een meer inclusieve toekomst?

Tentoonstelling Atlas van Noord

Op 6 oktober 2023 opent de nieuwe tentoonstelling Atlas van Noord in Museum Amsterdam Noord. In deze tentoonstelling brengt curator Laura van Roemburg de zichtbare én onzichtbare kanten van het stadsdeel in kaart. Van het sociale weefsel van Noord tot waar de bommen vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De tentoonstelling toont verschillende perspectieven op de stedelijke omgeving van Amsterdam-Noord in de vorm van kaarten, tekeningen en foto’s. Deze kaarten zijn van context voorzien door bewoners, historici, activisten en kunstenaars. Tezamen vormen ze een waardevolle aanvulling op de geografische kaarten van Amsterdam-Noord.

Atlas van Noord is van 7 oktober 2023 t/m maart 2024 te zien in Museum Amsterdam Noord. Klik hier voor het randprogramma.

Hoe zie jij Amsterdam Noord?

Wil jij ook een bijzonder verhaal delen? Of denk je graag mee over belangrijke thema’s in Noord? Bezoek de tentoonstelling Atlas van Noord. Daar ligt een kaart waarop je je eigen verhaal kunt delen. 

Over Museum Amsterdam Noord

Museum Amsterdam Noord is een toegankelijk museum dat oude en nieuwe Noorderlingen en heden en verleden met elkaar verbindt door verhalen over thema’s die niet alleen vroeger, maar ook nu spelen in Noord. Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp.