Makers van Noord

Van 18 juni t/m 27 augustus 2022

Maak kennis met verschillende makers uit Noord en luister naar hun inspirerende verhalen over hergebruik, duurzaamheid en traditioneel vakmanschap.

Heb jij weleens nagedacht over hoe de stad eruit zou zien zonder schoenmakers, houtbewerkers en automonteurs?

Van grote industrie├źn tot kleine werkplaatsen, makerschap is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Amsterdam Noord. Verspreid door het stadsdeel vind je individuele makers en collectieven, ambachtslieden en creatieve ondernemers. Hun toekomst in de stad staat, mede door gentrificatie, onder druk. Tegelijkertijd is de stad sterk afhankelijk van deze makers om uitdagingen zoals de energietransitie en de enorme vraag naar huisvesting, aan te gaan.

Het goede nieuws is dat er in Amsterdam, en specifiek Noord, nog steeds veel makers zijn gevestigd. Wie zijn deze makers van Noord, wat maken ze, en hoe draagt dit bij aan de stad, de buurt, en ons leven? We nodigen de bezoeker uit om mee te denken over de toekomst van lokaal vakmanschap. Kom kijken, deel je ervaringen en vertel je eigen verhaal.

Van 18 juni t/m 27 augustus 2022 is de tentoonstelling Makers van Noord te zien in Museum Amsterdam Noord. Daarna verhuist de expo naar Pakhuis de Zwijger. Hou onze website, Facebook en Instagram in de gaten voor alle evenementen en activiteiten bij deze tentoonstelling!

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen:


Met speciale dank aan: Historisch Centrum Amsterdam Noord

Fotografie: Joshua Abebrese