Moederschapsverhalen gezocht!

Voor de nieuwe expositie ‘Voorbij de Roze Wolk’ zijn wij op zoek naar vrouwen uit Amsterdam-Noord met persoonlijke verhalen over moederschap. De ‘roze wolk’ van liefde en zingeving is namelijk maar één kant van het moederschap. Voorbij deze roze wolk spelen heel veel thema’s die ook belangrijk zijn om te bespreken. Denk aan miskramen, sociale druk ervaren wanneer je geen kinderen wil, een kinderwens zonder relatie, abortus, onvruchtbaarheid of simpelweg compleet overweldigd zijn door alles wat komt kijken bij zwanger zijn, baren en het verwelkomen van een kleintje.

In de expositie ‘Voorbij de Roze Wolk’ zullen acht persoonlijke moederschapsverhalen gedeeld worden van vrouwen uit Noord. Deze expositie wordt gemaakt in samenwerking met cultureel socioloog Maria Dienaar en fotograaf Jessie Tichelaar. De krachtige portretten en verhalen zullen een half jaar lang te bezoeken zijn in Museum Amsterdam Noord. Wij hopen een bron van steun en inspiratie te kunnen creëren voor vrouwen onderling: waarbij we de verschillende kanten van het moederschap belichten en laten zien dat je hier als vrouw vaak niet alleen in bent.

Spreekt dit jou aan en heb jij een persoonlijk verhaal over moederschap waar je andere mensen mee zou willen inspireren? Dan horen wij graag van je! Laat ons via dit formulier meer weten over jezelf. Fotograaf Jessie neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Martina, door Jessie Tichelaar