Over het museum

Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp. Een van de eerste tuindorpen in Amsterdam Noord en is gebouwd in 1919. Na de eerste wereldoorlog was er grote woningnood en werd besloten om de nooddorpen Disteldorp en Vogeldorp en de Van der Pekbuurt te bouwen. In die tijd werden (arbeiders)huizen nog niet van sanitair te voorzien. Er werden in de hele stad eenentwintig badhuizen opgericht. Het Badhuis Vogeldorp was er daar één van. In 1986 werd het gesloten. Na de verkoop aan Stadsherstel werd het gerestaureerd en sinds 2009 is dit voormalig badhuis het onderkomen van Museum Amsterdam Noord.

Het museum heeft een ANBI-status

Doelstelling

Museum Amsterdam Noord is een toegankelijk museum dat oude en nieuwe Noorderlingen en heden en verleden met elkaar verbindt door verhalen over thema’s die niet alleen vroeger, maar ook nu spelen in Noord.