Te zien

Voorbij de roze wolk

1 april t/m 27 augustus 2023

Moederschap. Een periode van liefde, geluk en zingeving. Toch? Niet voor iedereen. Moederschap gaat ook over kwesties als een postnatale depressie, eenzaamheid of juist het gebrek aan een kinderwens. Iets waar helaas nog steeds een taboe op rust. Voorbij de roze wolk wil deze taboes doorbreken.

Operatie Wonen

18 juni 2023 t/m 28 januari 2024

Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel

In Operatie Wonen wordt vanuit het heden teruggeblikt op een eeuw Amsterdamse wooncultuur. Je ziet de ontwikkeling van woonsituaties in vier Amsterdamse buurten en er wordt ingezoomd op de huidige wooncrisis. En wat is hier de oplossing voor?

Geweest

Thuis in Plan Van Gool

17 september 2022 t/m 26 februari 2023

In 2023 bestaat de wijk Plan van Gool in Amsterdam Noord 55 jaar. Ook wordt het een gemeentelijk monument. Een mooi moment om stil te staan bij de ontwikkeling van deze bijzondere wijk.

Makers van Noord

18 juni t/m 27 augustus 2022

De tentoonstelling Makers van Noord zet lokale makers en vakmanschap in de schijnwerpers.

Vrouwen van Noord

13 november 2021 t/m 29 mei 2022

Maak kennis met tien inspirerende vrouwen van vroeger en nu. Sommige verhalen gaan over bekende Noorderlingen, andere zijn nog nooit eerder verteld.

Noord Vrij

2020 – 2021

Wat herinnert er anno 2020 in Amsterdam Noord nog aan de Tweede Wereldoorlog? Tijdens het onderzoek voor deze expositie kwam veel nieuw, onbekend (foto)materiaal tevoorschijn.

Noord Vliegt

2019-2020

Wie vandaag door het snel veranderende Amsterdam-Noord fietst, kan zich nauwelijks voorstellen dat Noord een aparte plaats heeft in de nationale luchtvaartgeschiedenis: een internationale luchtshow, drie vliegvelden en een vliegtuigfabriek.

Noord Spoort

2018

De eerste openbaarvervoerlijn in Amsterdam-Noord: de Marken Express. Een tramlijn van Het Tolhuis aan het IJ naar Volendam. De tentoonstelling is zowel binnen in ons museum als buiten, langs een deel van de oude route van de tram door Amsterdam Noord.