Thuis in Plan Van Gool

Thuis in Plan Van Gool

Van 17 september 2022 t/m 26 februari 2023

In 2023 bestaat de wijk Plan van Gool in Amsterdam Noord 55 jaar. Ook wordt ze een gemeentelijk monument. Dit najaar opent Museum Amsterdam Noord daarom een tentoonstelling over de ontwikkeling van deze bijzondere wijk.

Met behulp van georganiseerde wijkwandelingen en een gratis luisterwandeling laten we geïnteresseerden kennis maken met de wijk en haar bewoners op locatie. Thema’s als architectuur, wonen, identiteit, migratie en kunst staan centraal.

Gratis digitale luisterwandeling 

Speciaal voor deze tentoonstelling is een luisterwandeling gemaakt. Karima, Peter, Addy, Till, Marianne, Michel, Massih en Rochelle vertellen waarom het Plan Van Gool hun thuis is. De audiofragmenten zijn hier te beluisteren. Ideaal terwijl je een wandeling door het Plan Van Gool maakt of gewoon vanaf de luie stoel. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone.

Gratis boekje van Jeroen Kleijne

De eerste 100 bezoekers van de tentoonstelling ontvangen gratis het boekje ‘De bomen op het Breed’, enkele jaren geleden uitgebracht door Jeroen Kleijne. (Dit is dus geen tentoonstellingsbrochure, zoals het Noord-Amsterdams Nieuwsblad beweerd!)

Download hier persbeeld

Fotograaf: Ferry Kesselaar
Let op, bij gebruik foto’s is naamsvermelding verplicht.