Te doen

 • Luisterwandeling Thuis in Plan Van Gool

  Luisterwandeling Thuis in Plan Van Gool

  Welkom bij de luisterwandeling waarin bewoners van vroeger en nu vertellen over je thuis voelen in het Plan Van Gool. Je kunt deze wandeling doen terwijl je loopt door de buurt of vanuit je luie stoel.

 • 26 jan: Ode aan PVG

  26 jan: Ode aan PVG

  26 januari 2023

  Op donderdagavond 26 januari brengen artiest Massih Hutak en schrijver Jeroen Kleijne samen een ode aan het Plan Van Gool.

 • 3 feb: Lezing ‘Plan Van Gool: visie en levenscyclus’

  3 feb: Lezing ‘Plan Van Gool: visie en levenscyclus’

  3 februari 2023

  Speciaal bij de tentoonstelling ‘Thuis in Plan Van Gool’ geeft architect Lorna Gibson van de Architekten Cie. een lezing over het ontstaan van de buurt.

 • 18 feb: Laatste(!) wijkwandeling door het Plan Van Gool

  18 feb: Laatste(!) wijkwandeling door het Plan Van Gool

  18 februari 2023

  Onze gids neemt je mee en vertelt je over de geschiedenis van het Plan Van Gool. Let op: dit is de laatste wijkwandeling van het publieksprogramma Thuis in Plan Van Gool

Te lezen

 • Blog: Leo leest #5, Pieter Roemer

  Blog: Leo leest #5, Pieter Roemer

  In de blogreeks ‘Leo leest’ bespreekt oud-bibliothecaris Leo Willemse boeken uit en over Amsterdam Noord. De vijfde aflevering gaat over schrijver Pieter Roemer en zijn boek NOORD IN BEELD.

 • Blog: Leo leest #4, Johnny van Doorn

  Blog: Leo leest #4, Johnny van Doorn

  In de blogreeks ‘Leo leest’ bespreekt oud-bibliothecaris Leo Willemse boeken uit en over Amsterdam Noord. De vierde aflevering gaat over schrijver en oud-Plan Van Gool bewoner Johnny van Doorn.

 • Blog: Leo leest #3, Jan Donkers

  Blog: Leo leest #3, Jan Donkers

  In de blogreeks ‘Leo leest’ bespreekt oud-bibliothecaris Leo Willemse boeken uit en over Amsterdam-Noord. De derde aflevering gaat over het werk van schrijver en radiomaker Jan Donkers uit Nieuwendam.

Bezoek of excursie op maat

Voor bezoek met een groep aan het museum of een excursie onder leiding van een ervaren gids kun je een offerte aanvragen. Wij kunnen e.e.a. aanpassen aan je wensen. Een excursie of bezoek voor groepen is ook mogelijk buiten de openingstijden van het museum.

Interesse? Neem contact op via: info@museumamsterdamnoord.nl

Geweest